In memoriam: ‘Gait’ Jonkeren

Woensdagochtend 30 augustus 2023 is Gerrit Jonkeren overleden. Gerrit was bij de meesten beter bekend als ‘Gait’ en bij het bestuur als ‘onze Gait’.

Gerrit was een veelzijdige duizendpoot die ontzettend veel voor onze vereniging heeft betekend. In 2003 is hij bestuurslid geworden en dit is hij gebleven zolang hij kon, bijna 20 jaar! Sinds zijn afscheid vorig jaar was hij erelid. 

In die 20 jaar heeft hij met name de horeca voor zijn rekening genomen. Gerrit (en vaak ook Annie) reden van hot naar her om leuke aanbiedingen binnen te hengelen om zo de kosten enigszins te drukken voor onze club. Maar dat was niet alles, want handig als Gerrit was, heeft hij ook heel wat klusjes gedaan. Zo heeft hij de kasten achter en onder de bar helemaal zelf gemaakt. Voor ons een mooie nalatenschap van een prachtig mens. 

Verder was hij een hele goede gastheer tijdens de wedstrijden van ons eerste elftal. De bestuursleden van de tegenpartij en wijzelf werden altijd in de watten gelegd met lekkere hapjes en drankjes. Het ontbrak aan niets als Gerrit er was. Ook Gerrit zelf vond het erg gezellig om tijdens de derde helft te borrelen in de kantine onder het genot van een hapje en een glaasje Hugo. 

Ook was Gerrit onze omroeper bij de wedstrijden van het eerste elftal. Alle namen van beide elftallen werden door hem opgeroepen voorafgaande aan de wedstrijden. Gerrit sprak alle namen uit zoals ze op papier stonden en dat leidde bij de buitenlandse namen vaak tot hilarische uitspraken. 

Buiten dat Gerrit heel veel kon en deed, bemoeide hij zich ook werkelijk overal mee. Het maakte dan niet uit of hij er wel of niet iets mee te maken had en of hij er verstand van had. Hij had altijd wel een mening en stelde overal vragen over. Tijdens de bestuursvergaderingen gaf dit altijd een komische noot. Vooral als Zwier erop reageerde en die twee weer eens aan het ‘bekvechten’ gingen. Het was soms net een komisch duo. 

Wij missen “onze Gait” nu al.

Woensdag 6 september zal de uitvaart plaatsvinden. Voor de dienst is er gelegenheid om de familie te condoleren (zie onderstaande foto van de rouwkaart). De familie nodigt een ieder die zich betrokken voelt uit voor de extra condoleance op maandagavond 4 september van 19.00 tot 19.30 uur bij “ons thuis” (Verlengde Broekdijk 19b, Kloosterhaar).

“onze Gait”
De rouwkaart