Gehavend Kloosterhaar verliest opnieuw

Kloosterhaar heeft zaterdag voor de derde opeenvolgende keer verloren. Ditmaal was Marienberg in Kloosterhaar met 0-1 te sterk.

Vorige week had Kloosterhaar de nederlaag aan zichzelf te danken en ook deze week had er, ondanks alle blessures (7!), meer ingezeten dan een nederlaag. Kloosterhaar begon net als vorige week goed aan de wedstrijd. Marienberg had geen antwoord op de opbouw van Kloosterhaar waardoor Kloosterhaar vrij makkelijk onder de druk van Marienberg uit kon voetballen. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Het kreeg in de openingsfase wel een aantal corners maar ook daaruit wist Kloosterhaar niet gevaarlijk te worden. Na 25 minuten zette Marienberg Hofsink wat verder naar voren waardoor Kloosterhaar het wat lastiger kreeg. Ook Marienberg werd nu wat gevaarlijker zonder echte kansen te krijgen. Op deze manier speelde de strijd zich vooral op het middenveld af en was er weinig te beleven voor beide doelen.

Na rust ging er bij Marienberg een tandje bij en ging Kloosterhaar teveel mee in het spel van Marienberg. Er werd niet meer de opbouw gezocht maar te snel werd de lange bal gehanteerd waardoor ook Marienberg zijn geliefde spelletje kon spelen. Een lange bal van achteruit en dan leunen op de sterke Plaggenmars en sluwe Hofsink. Marienberg begon dan ook steeds meer aan te dringen en Kloosterhaar moest steeds verder achteruit. Na een uur spelen werd er een bal ingeslingerd van de rechterkant die perfect op het hoofd van Plaggenmars belandde. Die moet je zo’n kans niet bieden en hij knikte dan ook feilloos de 0-1 tegen de touwen. Hierna probeerde Kloosterhaar het wel met wat opportunistischer spel maar echt gevaarlijk werd het niet. De gevaarlijkste momenten waren er nog voor rechtsback Bart Warmink. Na zo’n 70 minuten werd een bal nog net door een verdediger verlengd zodat hij niet kon binnenknikken en 10 minuten later was het broer Jeroen Warmink die net de bal voor hem over kopte. In de slotfase ging Kloosterhaar alles of niets spelen maar waren de beste kansen voor Marienberg. Zij verzuimden echter de 0-2 te maken en het duel te beslissen, al was 0-2 misschien ook wat teveel geweest. Volgende week speelt Kloosterhaar uit tegen DES in Nijverdal, dat de laatste weken een eindsprint lijkt te hebben ingezet. Aanvang 14:30.