KLOOSTERHAAR BEHAALT ZWAARBEVOCHTEN PUNT IN OMMENSE ZANDBAK

Kloosterhaar heeft zaterdag zijn eerste punt buiten de Polderhoek behaald. Op een door de gemeente Ommen te enthousiast met zand overladen veld mag Kloosterhaar zich niet beklagen over een gelijkspel, de beste kansen waren voor OZC.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was nog gelijkopgaand te noemen waarbij Kloosterhaar zich af en toe nog onder de druk van OZC uit wist te voetballen. Desalniettemin waren ook in de openingsfase de beste kansen al voor OZC maar Kevin op de Haar stond telkens goed opgesteld. OZC wist hem toch eenmaal te passeren maar ware het niet dat Herald Evers, al uitglijdend, zoals Rene Higuita in zijn beste dagen de bal uit de doelmond weg kon werken. Luttele minuten later was het dan toch raak voor OZC. Herald Evers dacht zijn man met de in Kloosterhaar bekende ‘Evers-sleep’ te kunnen passeren maar daar dacht de rechtsbuiten van OZC anders over. Deze veroverde de bal en stak gelijk de spits weg die de bal vervolgens koeltjes afrondde. Grensrechter Kikkert was van mening dat dit in buitenspelpositie gebeurde wat hem een scheldkanonnade van de Ommense bank opleverde. Het doelpunt werd ondanks de protesten afgekeurd en de brilstand bleef nog even op het bord. Even later mocht ook Kloosterhaar klagen over een vlagsignaal van de grensrechter aan Ommense zijde maar ook in deze situatie werd het vlagsignaal overgenomen door de scheidsrechter. Mark Boshove kwam even later zonder buitenspel te staan wel 1 op 1 met de keeper door een mooie steekpass van Evers maar de doelman van OZC was hem in dit duel de baas. OZC bleef in het restant van de eerste helft de beste kansen krijgen maar was te slordig in de afronding of vond op de Haar op hun weg.

In de tweede helft ontspon zich hetzelfde spelbeeld. OZC maakte het spel en kreeg kansen en Kloosterhaar werkte hard en hield tegen. Nadat op de Haar al een aantal goede kansen onschadelijk had gemaakt viel in de 64e minuut dan toch de 1-0. Een voorzet van de linkerkant werd door de spits recht op Op de Haar geknikt maar deze kon zijn handen niet goed achter de bal krijgen waardoor de achterstand een feit was. Lang kon OZC echter niet van de voorsprong genieten. Willian Willems, die net als de andere invaller Ivan Schipper goed inviel, versierde op zo’n 20 meter een vrije trap. Specialist Jesper de Jager ging achter de bal staan en joeg de bal snoeihard in de kruising. Opluchting bij Kloosterhaar en frustratie bij OZC dat weer opnieuw kon beginnen. Ook na de 1-1 kreeg OZC prima kansen maar Kevin op de Haar maakte zijn fout goed door alles uit zijn doel te ranselen. De slotfase werd overschaduwd door een ernstige blessure aan de kant van OZC waardoor het spel lang stil lag. In het restant gebeurde er weinig noemenswaardigs en Kloosterhaar trots zijn op hun strijdlust en een zwaarbevochten punt meenemen naar de Polderhoek.

A.s. zaterdag speelt Kloosterhaar thuis tegen DES. Aanvang 14:30.